Ciolacu: Sunt revoltat de ororile la care au fost supuşi bătrânii internaţi în centrele de îngrijire şi asistenţă socială

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este revoltat de „ororile” la care au fost supuşi batrânii internaţi în centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă socială, investigate în prezent de procurorii de la DIICOT.

„Sunt revoltat de ororile la care au fost supuşi batrânii internaţi în centrele rezidenţiale de îngrijire şi asistenţă socială care, acum, fac obiectul unei anchete a DIICOT! Este inadmisibil ca, în România zilelor noastre, să se întâmple astfel de atrocităţi faţă de oameni lipsiţi de apărare! Este scandalos ca nişte indivizi lipsiţi de suflet şi de repere morale să profite de situaţia dificilă a unor persoane vulnerabile, pentru a deturna în beneficiul propriu fondurile alocate din bugetul de stat. În această dimineaţă, am cerut tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu – ANPC, ANSVSA, ANPIS, ANPDPD, DSP – să declanşeze urgent o acţiune naţională de control în toate centrele de îngrijire şi asistenţă din România, finanţate din bani publici”, a scris premierul pe Facebook.

El a cerut „celor care au obligaţia de a verifica respectarea condiţiilor legale” să sancţioneze „cu severitate maximă” orice abatere care pune în pericol viaţa şi sănătatea persoanelor vulnerabile din aceste centre.

„Voi urmări cu atenţie desfăşurarea acestor acţiuni”, a precizat Marcel Ciolacu. AGERPRES