Consiliul Județean Iași continuă să investească în infrastructura medicală de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi

Consiliul Județean Iași continuă să investească în infrastructura medicală de la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi.
Acum, cu lucrările complet finalizate la reabilitarea spitalului, lucrăm intens la extinderea Unității de Primiri Urgențe. Construim o clădire nouă, de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport. Extinderea UPU va însemna o creștere a numărului de paturi de 7 ori, de la 5 la 35, iar spitalul va putea răspunde prompt urgențelor medicale pediatrice. Investiția este de 34,6 milioane de lei.
În acest moment, se lucrează la execuția sistemului fațadă ventilată, confecție metalică pasaj ambulanțe, montaj tâmplărie exterioară și interioară demisol și parter, execuție compartimentări din gips carton demisol și parter, execuție tencuieli mecanizate.
Prioritizăm orice proiect prin care vom putea să creștem calitatea serviciilor medicale pentru copii. Sunt bucuros că am ajuns deja la stadiul de execuție de 39% și că avansăm repede cu lucrările, iar anul acesta vom reuși să avem infrastructură nouă și pe partea de urgențe.