Tabăra de Creație și Re-Creație „Trecut-au ani…”

Primarul Mihai Chirica a participat, la Palatul Culturii, la evenimentul de deschidere a Taberei de Creație și Re-Creație „Trecut-au ani…”, organizată de Complexul Muzeal Național „Moldova”, în parteneriat cu Asociația Culturală „Universul Prieteniei” Iași și Primăria Municipiului Iași.
Cu această ocazie primarul a înmânat, în numele comunității ieșene, Diploma de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași Angelei Paveliuc Olariu, eminent doctor în etnografie.
Ceremonia a fost urmată de „Gala elitelor: 75 – 85 – 95”, cu academicianul Bogdan C. Simionescu (și un laudatio realizat de dr. Lăcrămioara Stratulat), dr. Angela Paveliuc Olariu (laudatio făcut de prof. univ. dr. Cătălina Arsenescu Georgescu), regizorul Mihai Zaborilă (laudatio del prof. univ. dr. Mihai Dorin) și de un microrecital susținut de Ștefania Turcu (vioară) și Miruna Mihaela Măciucă (pian).
Angela Paveliuc Olariu a activat la Muzeul Etnografic al Moldovei din laşi, unde a desfăşurat o bogată activitate de cercetare şi dezvoltare, precum şi la Palatul Culturii, unde a scos la lumină valorile acestui simbol al laşului. Doamna Angela Paveliuc Olariu este un Ambasador al culturii tradiţionale şi a reprezentat cu mândrie cartea de vizită a neamului românesc.
Derulată în perioada 3 – 8 iulie 2023, Tabăra de Creație și Re-Creație „Trecut-au ani…”, ediția a XV-a, marchează împlinirea a 15 ani de la înființarea Asociației Culturale „Universul Prieteniei”. Evenimentul reunește la Iași scriitori, artiști plastici, muzicieni, având ca scop promovarea patrimoniului cultural, oferind publicului șansa de a întâlni personalități consacrate, facilitând întâlnirea membrilor asociației, realizând astfel adevărate punți spirituale între oameni.