Ligia Deca: România are instrumentele necesare pentru a elabora legislaţia secundară a Legilor educaţiei

România are instrumentele necesare pentru a elabora legislaţia secundară a Legilor educaţiei şi pentru a implementa cu succes reformele în domeniu, susţine ministrul Ligia Deca.

„România are instrumentele necesare pentru a elabora legislaţia secundară a Legilor educaţiei „România Educată” şi pentru a implementa cu succes reformele. Aceste aspecte au fost discutate la workshopul organizat de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) la Bucureşti, care oferă Ministerului Educaţiei sprijin în aplicarea măsurilor din pachetul de legi promulgate recent (Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior). Mă bucură că avem sprijinul OCDE pentru a construi legislaţia menită să ofere un sistem de calitate atât elevilor, cât şi cadrelor didactice”, a scris ministrul pe Facebook.

Ligia Deca a afirmat că în următoarele luni va veni cu o serie de propuneri legislative în acest sens, iar fiecare contribuţie va fi luată în considerare când se va elabora legislaţia secundară şi pachetul de măsuri necesar implementării Legilor educaţiei.

„În următoarele luni, vom veni cu o serie de propuneri legislative care să ne conducă spre acest obiectiv de maximă importanţă. Fiecare contribuţie va fi luată în considerare în momentul în care vom elabora legislaţia secundară şi pachetul de măsuri necesar implementării Legilor educaţiei”, a mai scris Deca. AGERPRES