Haltere: România a câştigat 24 de medalii la Campionatele Europene U15 şi U17 de la Chişinău

România a câştigat 24 de medalii, dintre care opt de aur, opt de argint şi opt de bronz, la Campionatele Europene de haltere Under 15 şi Under 17 de la Chişinău, preşedintele Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure declarând, pentru AGERPRES, că rezultatele sunt îmbucurătoare la aceste categorii de vârstă.

„Putem spune că, în general, suntem multumiţi de rezultatele obţinute, mai ales datorită faptului că am reuşit să deplasăm un număr important de sportivi la ambele categorii de vârstă, dar au fost şi prestaţii sub aşteptările noastre. Cu siguranţă pentru unii dintre sportivi, emoţiile şi-au spus cuvântul… au fost şi destul de multe ratări. Este îmbucurător faptul că încă mai avem halterofili de perspectiva la aceste categorii de vârstă, dar o analiză detaliată a acestei participări va trasa liniile pe care trebuie să le parcurgem ca să putem extinde şi reîntări baza de selecţie pe plan naţional. Eu îi felicit pentru rezultate şi mai ales pentru clasarea pe primul loc pe naţiuni la feminin U15, felicitări şi antrenorilor şi întregului coletiv”, a spus Pădure.

Preşedintele a subliniat că sportivii cu rezultate vor fi cooptaţi cât de curând la loturile naţionale.

„Sportivii au fost, în general componenţi ai lotului naţional de juniori şi a loturilor CNOPJ feminin de la Botoşani şi masculin de la Bistriţa, dar, aşa cum am spus, fiind această întrecere organizată la Chişinău, am reuşit să dăm şansa şi altor sportivi de perspectivă care s-au pregătit mai mult la nivelul cluburilor în ultima perioadă şi care, cu siguranţă, după evoluţiile bune şi foarte bune de la Europene, vor fi cooptaţi la loturile naţionale. Vreau să felicit Federaţia de Haltere din Republica Moldova şi în mod special pe preşedintele Antonio Conflitti, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Europene de Haltere şi care a reuşit, împreună cu echipa sa, să organizeze un eveniment la cel mai înalt nivel şi într-o locaţie deosebită: Chişinău Arena. Pentru Republica Moldova este prima competiţie internaţională a unei ramuri de sport olimpic organizată pe teritoriul său”, a precizat Alexandru Pădure.

România a participat cu 24 de sportivi la CE U15 şi U17, competiţie la care au concurat în total 350 de halterofili din din 30 de ţări.

Au cucerit medalii la Chişinău următorii sportivi:

Under 15 – 13 medalii din care 5 aur 5 argint şi 3 bronz prin Flavia Cezara Hreapcă (cat. +81 kg) – 3 de aur (smuls, aruncat, total), Lucian Florin Cambei (cat. 49 kg) – 2 de aur (aruncat şi total) şi 1 de argint (smuls), Alexia Diana Şipoş (cat 49 kg) – 3 de argint (smuls, aruncat, total), Carmen Florentina Gîntu (cat. 40 kg) – 1 de argint (aruncat), Ecaterina Constantina Cismănescu (cat. 81 kg) – 2 de bronz (aruncat şi total) şi Antonela Mihaela Rusu (cat. +81 kg) – 1 de bronz (smuls).

Under 17 – 11 medalii din care 3 de aur, 3 de argint şi 5 de bronz prin Maria Ghihaniş (cat. 55 kg) – 3 de aur (smuls, aruncat, total), Petronela Adriana Budăi (cat. 71 kg) – 3 de argint (smuls, aruncat, total), Estefania Venusa Georgana Dobre (cat. 55 kg) – 3 de bronz (smuls, aruncat, total), Narcis Papolţi (cat. 55 kg) – 1 de bronz (aruncat) şi Nicu Alexandru Vîlcu (cat. 81 kg) – 1 de bronz (smuls).

În clasamentul medaliilor pe naţiuni, România a ocupat locul 1 la U15 feminin, locul 8 la U15 masculin, locul 5 la U17 feminin şi locul 7 la U17 masculin.

România a avut la aceste Campionate Europene şi doi oficiali tehnici care au arbitrat întrecerile de la ambele categorii de vârstă, Cristina Maftei şi Eduard Simineanu.

La finalul ceremoniei de închidere a competiţiei de la Chişinău, steagul EWF a fost predat preşedintelui Federaţiei Române de Haltere, Alexandru Pădure, România urmând sa organizeze Campionatele Europene de juniori I şi tineret la Bucureşti, în perioada 26 iulie – 3 august, în sala de sport a Complexului USAMV.
AGERPRES