Invitaţi din şase ţări la a 15-a ediţie a festivalului internaţional ‘Poezia e la Bistriţa’

Cea de-a 15-a ediţie a festivalului internaţional de poezie şi muzică „Poezia e la Bistriţa” se desfăşoară, în perioada 13-16 iulie, cu participarea unor oameni de cultură şi artişti din România, dar şi din Republica Moldova, Serbia, Croaţia, Polonia şi Spania.

Potrivit informaţiilor făcute publice de organizatori, deschiderea festivalului va avea loc joi seara, de la ora 18,00, la Centrul cultural municipal Bistriţa, ocazie cu care vor fi decernate două premii: premiul pentru editorul anului – Gheorghe Erizanu, Editura Cartier, Republica Moldova – şi premiul pentru librarul anului – Carmen Florea de la Cărtureşti Carusel.

Sâmbătă seara se va decerna şi premiul pentru literatură al oraşului Bistriţa, care va reveni scriitoarei Gabriela Adameşteanu.

Pe parcursul festivalului vor avea loc lecturi, dezbateri şi recitaluri muzicale.

Festivalul este inclus în suita de evenimente ce marchează sărbătorirea a 759 de ani de la atestarea documentară a oraşului Bistriţa.

Principalii organizatori sunt Primăria municipiului Bistriţa, Centrul cultural municipal „George Coşbuc” şi Societatea de Concerte Bistriţa, având ca parteneri Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, PICE Spania şi Institutul Polonez din Bucureşti. AGERPRES