ANL împlineşte 25 de ani; peste 40.000 de locuinţe livrate beneficiarilor

Agenţia Naţională pentru Locuinţe a livrat beneficiarilor, în cei 25 de ani de existenţă, mai mult de 40.000 de locuinţe, dintre care peste 36.000 au fost pentru tineri şi specialişti.

„A avea un serviciu şi o locuinţă au fost mereu primele dorinţe ale tinerilor care sunt la început de carieră şi îşi doresc să îşi întemeieze o familie. Aceste elemente de stabilitate în viaţă nu s-au schimbat nici astăzi, la 25 de ani de existenţă a ANL. În pas cu vremurile, Ministerul Dezvoltării integrează, finanţează şi coordonează proiecte împreună cu autorităţile locale din întreaga ţară, pentru a da şi mai multă consistenţă eforturilor ANL”, a precizat ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian Veştea, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Cu prilejul împlinirii unui sfert de secol de existenţă, ANL îşi propune să facă o incursiune în trecut pentru a reaminti publicului elementele care au construit, an după an, ceea ce înseamnă astăzi instituţia: zeci de mii de beneficiari, numeroase ansambluri de locuit construite în întreaga ţară şi un sprijin de neînlocuit pentru comunităţile locale, mai arată sursa citată.

„Consider că, prin construirea de ansambluri rezidenţiale şi cartiere dedicate tinerilor şi specialiştilor, ANL a contribuit la crearea de comunităţi puternice şi sustenabile şi a jucat un rol esenţial în promovarea accesului la locuinţe decente şi accesibile. Apreciez susţinerea autorităţilor publice locale şi centrale care au înţeles pe parcursul activităţii noastre că a genera locuinţe într-o comună sau într-un oraş stimulează dezvoltarea economică a comunităţii beneficiare. Aş vrea să menţionez şi contribuţia tuturor colegilor de-a lungul acestor 25 de ani în implementarea proiectelor Agenţiei, precum şi buna colaborare cu firmele de construcţii, instituţii financiare, societăţi de proiectare şi furnizori de utilităţi. Tuturor le transmit un sincer: ‘Mulţumesc!’. Fără dedicarea şi sprijinul lor permanent, realizările ANL nu ar fi fost posibile”, a declarat directorul general al ANL, Gabriel Stanciu.

Campania „ANL – Construim locuinţe, sprijinim comunităţi. De 25 de ani!” se va derula pe conturile de pe reţelele sociale ale Agenţiei şi va prezenta fotografii ale unor momente sugestive din istoria ANL, însoţite de informaţii explicative, de bilanţ sau chiar inedite din activitatea instituţiei.

”Fotografiile provin din arhiva proprie, dar şi din cea a Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, ai cărei fotoreporteri au surprins multe din momentele importante din existenţa de 25 de ani a ANL”, se mai arată în comunicat.

Principalele programe aflate în derulare sunt: Programul de construcţii locuinţe pentru tineri, destinate închirierii (care include şi locuinţele pentru specialiştii din domeniul sănătăţii şi învăţământ), Programul de construcţii locuinţe de serviciu, Programul pilot „Locuinţe sociale pentru comunităţile de romi” şi Programul propriu de construcţii locuinţe proprietate privată, realizate prin credit ipotecar. AGERPRES