Bodog: Premierul a acţionat cu fermitate în scandalul ”azilelor groazei”; acum este rândul celorlalţi lideri politici

Senatorul social-democrat Florian Bodog consideră că premierul Marcel Ciolacu „a acţionat cu fermitate şi responsabilitate” în cazul „azilelor groazei”, iar acum a venit rândul celorlalţi lideri politici să ia măsuri.

„Miniştrii PSD şi-au dat demisiile de onoare, iar premierul Marcel Ciolacu a acţionat cu fermitate şi responsabilitate în scandalul „azilelor groazei”. Acum este rândul celorlalţi lideri politici şi guvernamentali care au fost implicaţi în cazurile de „cămine ale groazei”! Până acum, Drulă, Armand, Fritz, Viziteu şi ceilalţi userişti ‘progresişti’ nu au făcut nimic, deşi au cel puţin aceeaşi răspundere politică ca şi miniştrii demisionari. Liderii USR şi PNL au fost împreună la guvernare şi, deşi au fost informaţi, au preferat să tacă şi să închidă ochii”, a scris Bodog, vineri, pe Facebook.

 

El îi cere preşedintelui USR, Cătălin Drulă, „să aplice în propriul partid ceea ce solicită de la alţii: integritate şi verticalitate”.

„Drulă trebuie să-i excludă, în regim de urgenţă, pe primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, pe primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, şi pe primarul municipiului Bacău, Lucian Viziteu. Toţi aceşti primari USR au gestionat cămine de bătrâni în care s-au găsit nereguli grave. Responsabilitatea politică se dovedeşte prin fapte, nu prin vorbe! Este momentul demisiilor de onoare! Asta, desigur, se aplică doar celor care au aşa ceva”, se mai menţionează în mesaj.

Florian Bodog consideră, totodată, că demisiile nu vor rezolva problema de fond, fiind nevoie „de o schimbare reală pentru a se putea repara un sistem profund defectuos”.

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, că apreciază „gestul voluntar” pe care l-a făcut Gabriela Firea prin demisia din funcţia de ministru al Familiei până la clarificarea tuturor aspectelor legate de cazul „azilelor groazei”, subliniind că în urma discuţiei pe care au avut-o, vineri, la Guvern, a înţeles „foarte clar” că Firea, în calitate de ministru, nu are nicio legătură directă cu acest caz.

Premierul a punctat, totodată, că „lucrurile nu trebuie să se oprească însă aici” şi aşteaptă acum ca şi „primarii, şefii de Consilii Judeţene, directorii de instituţii publice locale sau şefii din poliţie care au avut o legătură cu ‘azilele groazei’ să îşi asume pe deplin responsabilitatea”. AGERPRES