Cea de-a XI-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Descoperă Universul!”

Cea de-a XI-a ediţie a Şcolii de vară de Astronomie „Descoperă Universul!”, organizată de Observatorul Astronomic şi Astroclubul „Perseus” din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, se va desfăşura în perioada 19 – 23 iulie.

Potrivit organizatorilor, şcoala de vară de astronomie reprezintă un bun prilej pentru promovarea şi popularizarea astronomiei în rândul tinerilor, elevilor şi a publicului larg.

„Timp de patru zile, membrii Astroclubului ‘Perseus’ vor susţine cursuri pentru o gamă variată de public elevi, liceeni, studenţi, adaptate pe înţelesul tuturor. Majoritatea lectorilor sunt membri în Astroclubul ‘Perseus’ al Muzeului ‘Vasile Pârvan’ din Bârlad. La finalul Şcolii de vară de Astronomie toţi cursanţii vor primi diplome de participare. Prezentările se vor desfăşura după un program bine stabilit. Începând cu după amiaza zilei de miercuri, 19 iulie, şi până sâmbătă, 22 iulie , între orele 18,30 – 21,15, se vor desfăşura cursuri teoretice de astronomie, concursuri şi experimente. După ora 21,15, cursanţii vor participa la observaţii astronomice”, precizează un comunicat de presă transmis de reprezentanţii Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

Cursurile vor avea loc în spaţiul expoziţional de la Ştiinţele Naturii, sediul muzeului din strada Republicii nr. 235, iar observaţiile astronomice se vor desfăşura pe terasa observatorului astronomic. AGERPRES