Prim-ministrul Dorin Recean a audiat raportul instituțiilor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a audiat raportul instituțiilor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Aeroportul Internațional Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul de Informații și Securitate, și a fost informat despre evaluarea sistemului de asigurare a securității la punctele de trecere a frontierelor, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Premierul Dorin Recean a solicitat instituțiilor: 1. Revizuirea în termen de 20 de zile a protocoalelor de securitate în Aeroport și în zona adiacentă; 2. Crearea unui centru de analiză și reacționare rapidă pe teritoriul instituției; 3. Ajustarea procedurii de patrulare activă în zona adiacentă Aeroportului; 4. Îmbunătățirea cadrului normativ legat de gestionarea persoanelor neadmise pe teritoriul Republicii Moldova; 5. Realizarea unei serii de simulări, conform unor scenarii create de contextul regional actual; 6. Optimizarea canalelor de comunicare inter-instituțională în situațiile de criză.

Condițiile de securitate pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău au fost sporite. Republica Moldova este o destinație sigură.