Lotul României – locul I în Europa şi al III-lea în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică

Lotul României a obţinut locul I la nivel european şi locul al III-lea în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată în Japonia, la Tokyo, a informat, luni, Ministerul Educaţiei.

„După Matematică, România scrie istorie şi la Olimpiada Internaţională de Fizică desfăşurată la Tokyo, în Japonia, în perioada 10 – 17 iulie, cu participarea a 398 de elevi din 84 de ţări – locul I între ţările din Europa şi locul III în lume, după China şi Coreea, aflate pe locul I, şi Statele Unite ale Americii, care ocupă poziţia a II-a”, a anunţat ministerul, pe Facebook.

Lotul României a fost coordonat de prof. dr. Delia Davidescu de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti şi conf. univ. dr. Popescu Sebastian-Dumitru de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Din lot au făcut parte:

– Alexandru Momoiu, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur, poziţia a VII-a în clasamentul general;

– Vlad Ştefan Oros, Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timişoara, clasa a XII-a, medalie de aur;

– Darius Andrei Dragomir, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de aur;

– Ioan Alexandru Mirică, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a XI-a, medalie de argint;

– Rareş Felix Tudose, Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Bucureşti, clasa a X-a, medalie de argint.

Profesori observatori au fost Victor Păunescu – Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu” Bucureşti şi Sandu Mirel Golcea – Colegiul Naţional „C. D. Loga”, Timişoara.

Lotul României a ocupat locul I între ţările din Europa şi locul IV în clasamentul pe naţiuni la Olimpiada Internaţională de Matematică din Chiba, Japonia, după ce elevii din ţara noastră au obţinut şase medalii. AGERPRES