Ambasadorul Rusiei la Chișinău convocat la MAEIE: Va oferi explicații privind acțiunile de spionaj ale Rusiei în R. Moldova

Chişinău, 25 iul. /MOLDPRES/. Ambasadorul Federații Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, va fi convocat la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) pentru a i se cere explicații privind acțiunile de spionaj ale Federației Ruse în Republica Moldova. Diplomatul este convocat în urma apariției unei investigații jurnalistice, transmite MOLDPRES.

MAEIE a anunțat că, în strânsă coordonare cu alte instituții competente, analizează natura și amploarea acestor acțiuni de spionaj, inclusiv activitatea persoanelor menționate în investigație, pentru a răspunde adecvat și prompt situației.

„Considerăm absolut inacceptabile orice acțiuni de spionaj și ingerințe străine în afacerile interne ale Republicii Moldova, care reprezintă o sfidare directă la adresa suveranității și securității naționale a statului nostru. Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău va fi convocat la MAEIE pentru a oferi clarificări și explicații cu privire la situația creată. În funcție de dezvoltările ulterioare, autoritățile Republicii Moldova vor analiza mai multe opțiuni de reacție”, a precizat MAEIE.

Un post de televiziune autohton a publicat ieri o investigație jurnalistică privind existența unui sistem de recepție pe acoperișul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău. Totodată, au fost prezentate mai multe persoane care ar fi implicate în acțiuni de spionaj în țara noastră.