Orban: Orice creştere a fiscalităţii va încetini creşterea economică şi nu va aduce bani în plus la buget

Preşedintele Partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat, marţi, că orice sporire a fiscalităţii va încetini creşterea economică şi nu va aduce bani în plus la buget.

„Guvernul PSD-PNL a impus în 2023 un buget mincinos, cu venituri umflate cu pompa pentru a permite cheltuieli nesăbuite. Cum ‘minciuna are picioare scurte’, adevărul a ieşit la suprafaţă repede, chiar ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, fiind acela care a trebuit să recunoască, încă din 5 aprilie 2023, că există o gaură la buget de 20 de miliarde. De atunci şi până astăzi, coaliţia de guvernare nu a făcut efectiv nimic. Aşa cum chiar gura ‘păcătosului Ciolacu’ adevăr a grăit, că România ‘trece de la fapte la vorbe’, spaţiul public a fost inundat de un torent de declaraţii ale liderilor coaliţiei şi ale oficialilor guvernamentali, care mai de care mai contradictorii, fără ca să se întâmple ceva concret”, se arată într-un comunicat al Partidului Forţa Dreptei semnat de Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, din declaraţiile oficialilor coaliţiei s-ar putea anticipa că soluţia Guvernului pentru a reduce deficitul ar fi creşterea fiscalităţii. „Culmea este că Guvernul optează pentru creşterea fiscalităţii, în ciuda experienţei negative de anul trecut”, a completat Ludovic Orban.

Biroul Politic Naţional Forţa Dreptei avertizează că orice creştere de taxe, impozite sau contribuţii reprezintă o „crimă economică cu premeditare, care va lovi ca un bumerang economia României şi va ucide şi bruma de creştere economică care se menţine încă în prognoze”, conform comunicatului citat.

„O nouă creştere a fiscalităţii va transforma Guvernul în inamicul public numărul 1 al mediului privat, cel care duce greul economiei. Mediul privat este într-o situaţie foarte dificilă şi nu va putea suporta noi poveri fiscale impuse de autorităţi pentru a finanţa dezmăţul din cheltuielile publice. Multe firme se vor închide, altele vor prefera soluţii la marginea evaziunii fiscale, iar multe firme vor prefera să lucreze la negru. Orice nou investitor care doreşte să investească în România se va gândi de două ori înainte de a investi din cauza creşterilor intempestive ale fiscalităţii”, susţine Forţa Dreptei.

În opinia acestui partid, problema deficitului bugetar se poate rezolva doar prin adoptarea soluţiilor care nu pun în pericol dezvoltarea economică: reducerea drastică a cheltuielilor, creşterea absorbţiei fondurilor europene şi îmbunătăţirea colectării. AGERPRES