Preşedintele Senatului, întrevedere cu ambasadoarea SUA

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a avut, joi, o întrevedere cu ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, în cadrul căreia cei doi oficiali au analizat provocările de securitate din regiune, cu referire inclusiv atacurile ruseşti din apropierea graniţei cu România.

„Am avut astăzi un dialog foarte bun cu Excelenţa sa, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec. Ne-am concentrat atenţia asupra mai multor teme de interes comun, analizând provocările de securitate din regiune, inclusiv recentele atacuri ruseşti din sudul Ucrainei, în apropierea graniţei cu România, atacuri pe care le-am condamnat ferm. Totodată, am discutat despre modalităţile în care putem sprijini, în continuare, Ucraina şi Republica Moldova”, a scris Ciucă pe Facebook.

Potrivit acestuia, la întrevedere a fost abordat şi subiectul investiţiilor americane în România, cu accent pe oportunităţile economice pentru companiile americane şi potenţialul în creştere al ţării noastre ca destinaţie pentru investiţiile străine.

„Am acordat o atenţie sporită sectorului digitalizării, mai ales în zona instituţiilor de stat, cu accent pe domeniul fiscal”, a precizat preşedintele Senatului.

De asemenea, Nicolae Ciucă a discutat cu ambasadoarea SUA despre priorităţile Senatului în următoarea sesiune şi despre „dorinţa comună” ca, după alegerile parlamentare din 2024, să existe o reprezentare mult mai bună a femeilor în Parlamentul României. AGERPRES