Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu reprezentantul special al OSCE

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul special al preşedinției în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting. La discuții a participat și viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian și șefa misiunii OSCE în Republica Moldova, ambasadoarea Kelly Keiderling, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Interlocutorii au vorbit despre situația de securitate din regiune în contextul războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, dar și despre măsurile de integrare economică și socială a cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului.

Șeful Executivului a subliniat că Guvernul prin eforturi susținute aliniază regiunea obiectivelor de pace și securitate, precum și dezvoltării economice și protecției sociale. Oficialii au punctat necesitatea menținerii dialogului cu partenerii internaționali implicați în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană în vederea menținerii stabilității și a evitării escaladării tensiunilor.

Un alt obiectiv menționat de prim-ministrul Dorin Recean se referă la transparentizarea mediului de afaceri din stânga Nistrului și accelerarea procesului de integrare a cetățenilor din regiunea transnistreană.

Ambasadorul Thomas Mayr-Harting a apreciat efortul autorităților în menținerea păcii și securității în regiune și a reiterat suportul Organizației pentru Cooperare și Securitate în Europa în procesul de reglementare pașnică a conflictului transnistrean.