Salonul Naţional de Fotografie „Fotogeografica” prelungeşte perioada de înscrieri până pe 6 august

Perioada de înscrieri la cea de a XXVII-a ediţie a Salonului Naţional de Fotografie „Fotogeografica” se prelungeşte până pe data de 6 august, informează organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Înscrierile se pot efectua în continuare on-line, pe www.fotogeografica.ro, cu lucrări în cele trei secţiuni ale concursului: „Patrimoniu cultural”, „Peisaj natural” şi „Wildlife”, în categoriile elevi/studenţi şi open (fără limitare de vârstă).

Jurizarea lucrărilor se realizează între 15 – 25 august, iar anunţarea rezultatelor se va face în data de 12 octombrie cu ocazia vernisajului Salonului Naţional de Fotografie Fotogeografica 2023, la Biblioteca Naţională a României.

Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente complementare şi conexe cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, conferinţe şi seminarii, activităţi de informare şi conştientizare publică.

Juriul secţiunii „Patrimoniu cultural” îi va avea în componenţă pe Ana Dumitru, Claudia Tănăsescu, Dragoş Lumpan. La categoria „Peisaj” juriul va fi compus din Daniel Mîrlea, Gheorghe Popa, Zoltán Gergely Nagy, iar la secţiunea „Wildlife” lucrările vor fi jurizate de Alexandra Ion, Gabriel Şerban şi Silviu Matei. Preşedinte de onoare este Cristian Lascu.

Se vor acorda câte trei premii, pentru fiecare dintre cele două secţiuni, la fiecare din categoriile anunţate. Acestea constau în programe şi tabere tematice (Romania Student Tour), workshop-uri în arii protejate.

Acţiunea este derulată de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, sub egida Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, cu sprijinul Bibliotecii Naţionale a României.

Fotogeografica este un brand consacrat şi are, până în prezent, un palmares impresionant, fiind una dintre cele mai longevive acţiuni cultural-educative din România. Este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor româneşti. AGERPRES