Uniunea Profesiilor Liberale respinge majorarea de impozite şi taxe şi modificarea regimului deductibilităţilor

Uniunea Profesiilor Liberale din România respinge orice majorare de impozite, taxe sau contribuţii care vizează această categorie profesională, precum şi orice modificare a regimului deductibilităţilor şi îşi exprimă îngrijorarea faţă de informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la intenţiile Guvernului de a modifica Codul fiscal.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, această poziţie a fost reiterată la întâlnirea pe care reprezentanţii profesiilor liberale au avut-o cu ministrul Finanţelor Publice, Marcel Boloş, în legătură cu proiectul de ordonanţa de urgenţă privind modificarea şi completarea Legii 227/2015 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale.

„Eliminarea plafonării contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi preconizata introducere a plăţii în sistem real la întregul venit, fără plafon, care practic dublează sarcina fiscală, precum şi eliminarea deductibilităţii cotei de cheltuieli profesionale în limita a 5% sunt măsuri care descurajează profesiile liberale, cu consecinţe asupra calităţii serviciilor oferite şi costurilor acestora”, precizează Uniunea.

Potrivit UPLR, ministrul Finanţelor a manifestat deschidere faţă de aceste argumente, exprimându-se pentru stabilirea unui plafon rezonabil la contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Propunerile Uniunii Profesiilor Liberale din România urmează să fie înaintate Guvernului şi Ministerului Finanţelor în cursul acestei săptămâni. AGERPRES