Astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie curent

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a anunțat că astăzi începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Codului electoral, perioadă electorală durează până în ziua în care rezultatele alegerilor sunt confirmate de către organele competente, dar nu poate fi mai mare de 120 de zile.

„În această perioadă vor fi ajustate și aprobate actele normative subsecvente legii electorale, constituite organele electorale ierarhic inferioare, asigurate mijloacele necesare pentru desfășurarea scrutinului, organizate instruiri pentru funcționarii electorali și activități de informare pentru alegători și alți subiecți electorali, desemnați și înregistrați candidații la funcțiile elective, generate listele electorale și pregătite buletinele de vot, precum și alte materiale electorale”, se menționează într-un comunicat de presă al CEC.

Comisia a aprobat Hotărârea cu privire la stabilirea datei alegerilor locale generale la 4 iulie curent, iar aceasta intră în vigoare astăzi. De asemenea, CEC a aprobat săptămâna trecută Programul calendaristic pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, care va fi remis pentru informare și realizare autorităților publice locale și centrale, partidelor politice reprezentate în Parlament, precum și organelor electorale, după constituirea acestora.

Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie curent.