Dorin Recean: Până în luna octombrie, lucrările la nodul rutier din preajma orașului Bălți trebuie să fie finalizate

/MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean s-a arătat nemulțumit că lucrările de construcție a nodului rutier din preajma orașului Bălți durează ani de zile. Oficialul a dat asigurări că, în câteva luni, nodul rutier va fi complet deschis circulației, transmite MOLDPRES.

Premierul a inspectat lucrările și a discutat cu șeful de șantier problemele legate de durata execuțiilor. „La un nod rutier de la Bălți avem un exemplu clasic de la noi cum planificăm prost, implementăm prost, finanțăm prost și iată lucrările care trebuiau să fie executat în 18 luni – durează ani de zile. Am analizat problema împreună cu șeful de șantier și până în luna octombrie aceste lucrări trebuie să fie finalizate. Și asta se va întâmpla”, a afirmat Dorin Recean.

„Împreună cu echipa de la Ministerul Infrastructurii Dezvoltării Regionale ne vom asigura că, în câteva luni, nodul rutier va fi complet deschis circulației”, a conchis Dorin Recean.

Lucrările de construcție a nodului rutier din preajma orașului Bălți au început în anul 2019 și, conform  contractului, urmau a fi finalizate până în decembrie 2020. În luna aprilie curent, Administrația de Stat a Drumurilor a anunțat că lucrările au fost realizate în proporție de 80%.