Fotbal: Lionel Messi a ajutat-o pe Inter Miami să obţină o nouă victorie în Leagues Cup

Argentinianul Lionel Messi s-a dovedit din nou decisiv pentru Inter Miami, ajutându-şi echipa să se califice în sferturile de finală ale competiţie Leagues Cup, după o victorie la loviturile de departajare în faţa formaţiei FC Dallas, duminică seara, la Frisco (Texas), în faţa a 28.000 de spectatori.

Messi, fostul jucător al echipelor FC Barcelona şi Paris Saint-Germain, a reuşit o dublă în timpul regulamentar al acestui meci, ajungând astfel la un total de şapte goluri în patru partide disputate pentru clubul din Florida, cu care a semnat în această vară.

Căpitanul selecţionatei Argentinei a deschis scorul în minutul 6, iar în finalul reprizei secunde a marcat din nou, în urma unei lovituri libere (85), graţie căreia a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj (4-4), evitând astfel eliminarea echipei sale.

La sfârşitul timpului regulamentar de joc, conform regulamentului, s-a trecut direct la loviturile de departajare, unde Messi a transformat primul penalty al lui Inter Miami, care s-a impus în final cu 5-3.

La Inter Miami au evoluat ca titulari în acest meci alţi doi foşti jucători ai formaţiei FC Barcelona, spaniolii Jordi Alba şi Sergio Busquets.

Jordi Alba a oferit două pase decisive, una dintre ele la golul marcat de Messi în debutul partidei, Sergi Busquets a transformat cel de-al doilea penalty al echipei sale la loviturile de departajare.

Leagues Cup este o competiţie rezervată cluburilor din Major League Soccer (MLS) şi Liga mexicană (Liga MX), anul acesta derulându-se prima sa ediţie.

Inter Miami va înfrunta în sferturile de finală câştigătoarea partidei dintre Huston Dynamo şi Charlotte FC.
AGERPRES