În perioada electorală pot fi difuzate doar mesajele de interes public aprobate de CE

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/. În perioada electorală pot fi difuzate doar mesajele de interes public aprobate de Comisia Electorală Centrală (CEC). Precizările au fost făcute în contextul începerii perioadei electorale pentru alegerile locale generale din 5 noiembrie curent, informează MOLDPRES.

Potrivit CEC, în conformitate cu prevederile ce vizează publicitatea „în perioada electorală a alegerilor generale sunt difuzate doar mesajele de interes public aprobate de CEC”. Astfel, începând cu astăzi și până în ziua în care rezultatele alegerilor vor fi confirmate de către organele competente, furnizorii de servicii media, difuzorii și distribuitorii de publicitate vor fi în drept să difuzeze doar mesaje de interes public aprobate, în mod regulamentar, de către CEC.

Totodată, Comisia a specificat că mesajul de interes public este o formă de publicitate ce are ca obiect promovarea valorilor democratice, a democrației participative, informarea cetățenilor cu privire la alegeri sau referendumuri în perioadele electorale, precum și cu privire la modul de exercitare de către cetățeni a drepturilor politice și electorale.

Toate mesajele de interes public care vor fi aprobate de CEC urmează a fi publicate pe pagina web oficială a instituției www.cec.md, la rubrica „Alegeri locale generale 2023”.

De asemenea, pe 4 august curent, CEC a aprobat Regulamentul privind modul de furnizare, distribuire și difuzare a publicității politice, electorale și a mesajelor de interes public.