UNITER lansează campania online ”Gala Tânărului Actor. Votează Actorul HOP!”

Uniunea Teatrală din România lansează campania online „Gala Tânărului Actor. Votează Actorul HOP!”.

Potrivit unui comunicat UNITER transmis AGERPRES, în perioada 9 – 26 august, cei 13 artişti selectaţi la secţiunea Individual şi cele cinci grupuri se prezintă prin scurte materiale video realizate de ei înşişi.

În zilele de 30 şi 31 august, de la ora 18,00, şi în 1 septembrie, de la ora 17,00, publicul este invitat să urmărească live concursul din sala de spectacol a Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia sau prin transmisiunea în direct pe site-ul https://galahop.uniter.ro/, contul de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

Pe 2 septembrie, de la ora 00,00 până la 17,00, publicul poate să-şi voteze actorii preferaţi pe www.galahop.uniter.ro.

Premiul Publicului va fi anunţat în cadrul festivităţii de decernare a premiilor pe 2 septembrie, ora 19,30.

Actorii aflaţi în competiţia finală vor concura pentru Premiul „Ştefan Iordache”, marele premiu al Galei HOP; Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual; Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual; Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori; Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului.

Se vor mai acorda Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF” şi Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală acordat de actriţa Dorina Lazăr.

Ediţia cu numărul 26 a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcţia artistică a regizorilor Alexandru Dabija şi Leta Popescu – se va desfăşura, pentru al treilea an consecutiv, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, în perioada 30 august – 2 septembrie.

Tema ediţiei este „Prezenţa actorului” şi urmăreşte relaţia dintre actor şi mijloacele tehnice căutând echilibrul dintre specificul teatrului şi instrumentele digitale.

Cei care vor să fie prezenţi la desfăşurarea de forţe a tinerilor artişti pot achiziţiona bilete pentru cele trei zile de concurs de la sediul Teatrului de Păpuşi „Prichindel” din Alba Iulia şi online de pe www.teatrulalba.ro.

Din anul 2021, UNITER organizează Gala Tânărului Actor HOP la Alba Iulia, alături de Consiliul Judeţean Alba şi Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia.

Un program permanent al UNITER, Gala HOP este un concurs ce are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic. Prima ediţie a avut loc în anul 1998 sub direcţia regizorului Cornel Todea. AGERPRES