Proiect de Vacanță: Lectură, bucurie și prietenie la bibliotecă!

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” Iaşi invită copiii cu vârste între 7-12 ani pe 18 august 2023, ora 9.00 în Filiala „Ion Creangă” (Bd. Socola nr.34, Casa Sindicatelor) unde se va desfășura o altă activitate a Poveștilor Cuvintelor Dispărute: Prietenie, Dăruire, Empatie și Altruism în cadrul proiectului: „Lectură, bucurie și prietenie la bibliotecă!”.

Acesta își propune să promoveze serviciile de bibliotecă prin evidențierea și necesitatea mijloacelor necesare și a metodelor recreative de aplicare a educației într-un mod cât mai atractiv, inovator și realist pentru publicul-cititor participant la activități.

Partenerii în acest proiect sunt: Școala Primară Euro Kid Iași și Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași. Alături de reprezentantul Bibliotecii Județene Iași, conceperea, organizarea și derularea activităților din acest proiect este profesor Mihaela Dîmbu de la Școala Primară Euro Kid Iași și Școala Gimnazială „Dimitrie A. Sturdza” Iași.

Vom discuta pe marginea cărții: „Pachetul roșu” de Linda Wolfsgruber, cu ilustrații de Gino Alberti ce a apărut în traducerea Marilenei Iovu la Editura Signatura. Povestea gingașă captivează ochii și mintea celor mici și mari, care se lasă purtați în tărâmuri magice de zăpadă, unde pot fi martorii unei minuni ce schimbă viața unei comunități. Ilustrațiile sunt cum nu se poate mai potrivite, debordând în culoare și emoție, dând viață minunatei lumi a dăruirii. Acest volum este alegerea perfectă dacă vreți să îi învățați pe ceilalți despre empatie și altruism, generozitatea fiind mereu o cale bună de a oferi celor din jur, și chiar și ție, fericire. În mediatecă de la Filiala „Ion Creangă” cu peste 1.000 de filme în format DVD şi Blu-ray vom viziona și un film pe această temă.

Proiectul vizează un cadru de întâlnire (neconvențională), informare şi interacţiune pentru membrii comunităţii interesaţi de lectură, recreere și de petrecere a timpului liber în vacanță la bibliotecă.