Implementarea proiectului „iaşul accesibil pentru toți”,

Municipalitatea ieșeană își dorește constant îmbunătăţirea calităţii vieţii ieşenilor prin adaptarea infrastructurii stradale publice pentru toate categoriile de utilizatori şi a creşterii gradului de accesibilizare a laşului. Prin urmare, în ședința ordinară de miercuri, 23 august, consilierii locali vor decide aprobarea unui parteneriat necesar pentru implementarea proiectului „iaşul accesibil pentru toți”, între Municipiul laşi şi APTA laşi – Alianţa pentru Promovarea Transportului Alternativ laşi.
Punctual, APTA laşi va trebui să realizeze un grup de lucru şi un plan integrat de accesibilizare a infrastructurii publice ieşene, să furnizeze exemple de bună practică și să verifice calitatea materialelor şi a execuţiei lucrărilor pentru zonele pietonale aferente străzilor din Municipiului laşi.
Primăriei Iași îi revine sarcina de a respecta normele şi normativele în vigoare prin accesibilizarea spaţiilor publice, de a asigura transparenţa în procesul de realizare şi de funcţionare a grupului de lucru şi a planului de accesibilizare, asigurând un rol decizional în grupul de lucru unui membru delegat APTA. Totodată, municipalitatea ieșeană trebuie să includă un membru APTA din domeniul dizabilităţii în Comisia Tehnico- Economică constituită pentru avizarea proiectelor şi în Comisia de recepţie a lucrărilor de accesibilizare a infrastructurii publice, să desemneze o persoană din cadrul Primăriei pentru relaţia cu APTA laşi și să ţină cont de exemplele de bună practică întocmite de APTA laşi, referitoare la adaptarea zonele pietonale aferente străzilor din Municipiul laşi.