Gratuit: testări genetice ale genelor RAS pentru stabilirea tratamentului țintit în cancerul colorectal

Aproape 100.000 de români sunt diagnosticați anual cu cancer. Conform datelor statistice furnizate de Global Cancer Observatory, în România sunt depistate în fiecare an aproximativ 13.000 de noi cazuri de cancer colorectal, al doilea cel mai frecvent tip de cancer cu care se confruntă pacienții oncologici din țara noastră.

 

În lumina acestor date, Rețeaua de sănătate REGINA MARIA pornește, în premieră, un program pilot prin care oferă gratuit testări genetice ale genelor RAS pentru stabilirea tratamentului țintit în cancerul colorectal. Proiectul vizează pacienți diagnosticați cu acest tip de neoplazie și care nu au beneficiat până acum de o astfel de testare.

 

Scopul proiectului este de a oferi o șansă pacienților diagnosticați cu cancer colorectal de a beneficia de o calitate mai bună a vieții și șanse mai mari de vindecare prin tratament țintit. Testarea scade durata de tratament și, implicit, costurile aferente acestuia, pentru că odată efectuat testul, pacientul are acces la terapii cu eficiență dovedită, personalizate cazului său.

 

Recoltarea probelor pentru biopsie se efectuează în orice punct de recoltare din cadrul Rețelei. Pentru a beneficia de testarea gratuită, pacienții trebuie să se înscrie pe site-ul REGINA MARIA: Tratamentul țintit al cancerului colorectal | Reginamaria.ro, până în data de 30 august 2023. Locurile sunt limitate.

 

Mai multe detalii despre proiect se regăsesc în materialul de presă din attach. Dacă materialul prezintă interes, ne-am bucura tare mult să ne ajutați să îl aducem la cunoștința cititorilor. Pentru orice alte informații, vă rămân cu drag la dispoziție.