Aleșii locali vor analiza devizul general pentru obiectivul „Construire Sală de Sport Competiţională de Nivel Internaţional”

În ședința de Consiliu Local de miercuri, 23 august 2023, aleșii locali vor analiza și aprobarea devizului general pentru obiectivul „Construire Sală de Sport Competiţională de Nivel Internaţional”.
Valoarea totală a investiţiei este în cuantum de 475.672.446,41 lei, cu TVA.
Proiectul „Construire sală de sport competiţională de nivel internaţional” va oferi condiţii optime pentru desfăşurarea de activităţi sportive, posibilitatea organizării unor competiţii internaţionale oficiale majore, a pregătirii echipelor sportive de performanţă.
Clădirea Sălii Polivalente îşi va prelua rolul de principală facilitate pentru competiţii şi spectacole cu public la nivelul Municipiului laşi si a zonei periurbane a acestuia. Sala va fi folosită în permanenţă ca bază de antrenament pentru sportivi: handbal / baschet / voley (atât echipele oficiale ale cluburilor cât şi juniori, grupe pregătitoare, etc).
Zonele funcţionale de bază sunt:
– sală pentrru competiţii şi spectacole – acoperind întreaga suprafaţă a clădirii;
– spaţii pentru sportivi şi oficialii meciurilor;
– spaţii pentru presă şi stafful conex competiţiilor;
– spaţii conexe pentru public.
Durata estimată de realizare a proiectului este de 36 luni.
În același context, un alt proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de miercuri vizează aprobarea predării către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei, prin Compania Naţională de Investiţii CNI SA, a amplasamentului – teren în suprafață de 7,9 hectare situat în str. Moara de Vânt nr. 221 şi asigurarea condiţiilor în vederea executării obiectivului de investiţii.