India: Cel puţin 17 muncitori au murit după prăbuşirea unui pod feroviar în construcţie

Cel puţin 17 muncitori au murit şi „mulţi alţii” sunt daţi dispăruţi după ce un pod feroviar în construcţie s-a prăbuşit miercuri peste o vale din estul Indiei, au declarat autorităţile locale, potrivit AFP şi Reuters.

„Un pod feroviar în construcţie în Sairang, lângă Aizawl, s-a prăbuşit astăzi (miercuri – n.r.). Cel puţin 17 muncitori au murit”, a spus şeful guvernului local, Zoramthang, pe contul său de pe reţeaua X (fostă Twitter).

Un video pe care el l-a postat online arată că structura metalică se desprinde şi determină căderea coloanelor în valea de dedesubt.

Un poliţist, citat în ziarul Indian Express, a spus că 17 cadavre au fost recuperate şi „multe altele” au fost date dispărute.

Informaţiile cu privire la persoanele dispărute nu au putut fi confirmate imediat.

„Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare şi li se acordă tot ajutorul posibil celor afectaţi”, a transmis biroul premierului Narendra Modi.

Modi s-a declarat „îndurerat” de accident şi le-a transmis „condoleanţe celor care i-au pierdut pe cei dragi”, a pecizat biroul său pe X (ex-Twitter).

Guvernul le va plăti aproximativ 2.400 de dolari rudelor celor morţi, conform declaraţiei.

Statul Mizoram este situat în estul extrem al Indiei, la graniţa cu Myanmar.

Oamenii „au venit în număr mare pentru a ajuta operaţiunile de salvare”, a spus Zoramthanga, care s-a declarat „profund întristat şi afectat de această tragedie”.

Accidentele pe şantierele de infrastructură majore sunt frecvente în India. AGERPRES