Trei morţi în bombardamente ruseşti în estul Ucrainei

Trei persoane au fost ucise şi alte două au fost rănite marţi seară în bombardamente ruseşti asupra a două sate de lângă Liman, în estul Ucrainei, a anunţat şeful administraţiei militare a regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, potrivit AFP.

Forţele ruse „au lovit satele din comunitatea Liman în această seară: trei oameni au fost ucişi şi unul rănit în Torske, iar un alt civil a fost rănit în Zakitne”, a scris Kirilenko pe Telegram.

„Conform datelor preliminare, invadatorii au atacat satele cu artilerie”, a precizat procuratura regională Doneţk pe pagina sa de Facebook. Primul atac a avut loc asupra Torske la 18:50 (15:50 GMT), iar cel împotriva satului Zakitne, o jumătate de oră mai târziu.

Persoanele ucise în Torske sunt două femei şi un bărbat, cu vârsta cuprinsă între 63 şi 88 de ani, care stăteau pe o bancă în momentul atacului, a adăugat procuratura, iar o persoană din acelaşi sat a suferit răni la piept, la umăr şi la şold.

Conform aceleiaşi surse, un tânăr de 26 de ani a suferit o fractură de craniu şi o comoţie cerebrală în satul Zakitne.

Separat, patru civili au fost răniţi de focul de mortiere, iar o clădire rezidenţială a fost avariată de două drone explozive în Seredino-Buda, regiunea Sumî, nord-estul Ucrainei, a transmis administraţia militară regională pe Facebook. AGERPRES