Începe Campionatul Mondial Esports 2023! Spectacol cu 300 drone, 3D mapping, eroi digitali și after party, în parcul Palas

Iașul este cuprins de efervescența Campionatului Mondial de Esports, care începe vineri, 25 august 2023, în capitala Moldovei. Ceremonia de deschidere va avea loc în parcul Palas, începând cu ora 21.30, iar show-ul cuprinde un spectacol de drone și unul pirotehnic, 3D mapping pe Palatul Culturii, eroi digitali care prind viață, prezentarea echipelor participante din cele peste 120 de țări și se încheie cu un after party. Accesul este gratuit.

 

Începând de vineri, 25 august, Iașul va găzdui Campionatul Mondial de Esports, devenind timp de zece zile, capitala europeană a sportului digital. Ceremonia de deschidere va avea loc în parcul Palas, de la ora 21.30, unde publicul va putea să-i vadă pe toți cei 700 de jucători ce au sosit la Iași din peste 120 de țări participante la competiție. După parada de prezentare a echipelor va urma un spectacol de lumini, iar 300 drone se vor sincroniza într-o coregrafie pe cerul Iașului, un 3D mapping impresionant pe Palatul Culturii, diverși eroi digitali care vor „prinde viață” și un show pirotehnic. Seara se va încheia cu un after party, unde gazde vor fi DJ-ii Kiss Fm.

De sâmbătă, 26 august, vor începe competițiile. Jocurile se vor desfășura de la 10.00 dimineața până la 10.00 seara, pe scena din parcul Palas (zona patinoar), scena din Amfiteatrul de Vară Palas și scena de la Sala Polivalentă. Accesul la cele două scene din parcul ansamblului Palas este liber.

 

Campionatul include competiții pe echipe, dar și individuale și cuprinde șapte concursuri la șase jocuri de top: Counter Strike – Global-Offensive, Dota 2, eFootball, Tekken, Mobile Legends și PUBG Mobile. Lupta se va da pentru titlul de campioni mondiali, iar competițiile se încheie la finalul săptămânii viitoare, când va avea loc premierea în zilele de 1, 2 și 3 septembrie, urmată în fiecare seară de concerte ale unor artiști naționali și internaționali. Pe scena din fața Palatului Culturii vor urca: Armin van Buuren, Tujamo, Tom Odell, Lost Frenquencies, JP Cooper, dar și Alternosfera, Subcarpați, Deliric x Silent Strike w. Muse Quartet & CTC și Filarmonica Moldova” din Iași și alții. Mai multe detalii găsești pe www. digitalthroneiasi.com.

Campionatul Mondial de Esports se va desfășura în cadrul Digital Throne și va aduce la Iași entertainment-ul digital în toate formele sale, de la scene multimedia, premiere cu artiști de renume internațional, primul Comic Con din Iași, concerte, workshop-uri educative și multă voie bună. Update-uri despre desfășurarea evenimentelor găsești și pe pagina de Facebook Digital Throne – WEC Iasi 2023.

 

Evenimentul este organizat de IESF – International Esports Federation.