România reprezentată la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Gdansk de zece studenţi şi elevi

România va fi reprezentată la cea de-a VIII-a ediţie a Olimpiadei Europene de Meserii EuroSkills, care va avea loc în Polonia, la Gdansk, în perioada 5 – 9 septembrie, de zece studenţi şi elevi din Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Fălticeni, Lugoj şi Ploieşti.

Potrivit unui comunicat de presă, WorldSkills România, în parteneriat cu mediul de afaceri şi cu Ministerul Educaţiei, asigură participarea României la Olimpiada Europeană de Meserii EuroSkills Gdansk 2023 la şapte secţiuni: Mecatronică, Integrare Roboţi Industriali, Proiectare Asistată de Calculator, Design Grafic, Dezvoltare Web, Coafură şi Tehnologia Modei.

EuroSkills Gdansk 2023 cuprinde 43 de secţiuni (meserii) diferite în care vor concura peste 600 de tineri profesionişti, elevi şi studenţi cu vârsta sub 25 de ani, din 32 de ţări. Totodată, sunt aşteptaţi să participe aproximativ 100.000 de vizitatori din Polonia şi alte ţări europene.

„Competitorii de la EuroSkills sunt printre cei mai buni tineri profesionişti din ţările lor în domeniile în care concurează şi sunt selectaţi pentru a concura la EuroSkills după ce au participat la competiţiile naţionale desfăşurate în ţările membre WorldSkills Europe. La EuroSkills, competitorii trebuie să demonstreze competenţele tehnice şi transversale din domeniile în care s-au pregătit să profeseze. Probele de concurs sunt exclusiv practice şi se întind pe durata a 3 zile. Acestea sunt inspirate din industrie, reflectă standardele internaţionale din domeniu şi sunt propuse de profesionişti şi companii. Soluţionarea probelor de concurs necesită cunoştinţe şi abilităţi tehnice complexe pe care tinerii le-au dobândit pe parcursul pregătirii lor”, se arată în comunicat.

Fiecare ţară membră WorldSkills Europe poate înscrie în competiţie cel mult un competitor sau, după caz, o echipă, în fiecare secţiune (meserie).

Cei peste 600 de competitori vor fi însoţiţi de peste 500 de experţi din industrie şi din sectorul educaţional din întreaga Europă. AGERPRES