Ministrul Educaţiei s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei; au discutat despre colaborarea în domeniul educaţiei

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca şi ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda au discutat despre colaborarea între cele două ţări în domeniul educaţiei, prin schimb de experienţă în domenii şi pe teme de interes comun precum cel al învăţământului profesional şi tehnic, dar şi cel al învăţământului dual din România.

„Am primit, în cursul zilei de astăzi, la Ministerul Educaţiei, vizita Excelenţei Sale Domnul Hiroshi Ueda, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Japoniei în România. Apreciez deschiderea menifestată de Excelenţa Sa pentru consolidarea colaborării între România şi Japonia, în domeniul educaţiei, prin schimb de experienţă în domenii şi pe teme de interes comun. Un astfel de domeniu este cel al învăţământului profesional şi tehnic, precum şi cel al învăţământului dual din România, prin valorificarea prezenţei şi a expertizei firmelor japoneze din ţara noastră”, a scris Deca pe Facebook.

În cadrul întâlnirii ambasadorul Japoniei a salutat oportunităţile de învăţare a limbii japoneze oferite în cadrul sistemului de învăţământ românesc şi a apreciat interesul pentru învăţarea limbii şi culturii japoneze.

„Am încredere că această colaborare va fi una benefică educaţiei din ambele ţări, pentru că schimbul de experienţă este, întotdeauna, una dintre căile cele mai eficiente de învăţare!”, a mai scris ministrul pe Facebook. AGERPRES