Noi sesiuni ale programelor ”Rabla”, demarate vineri; bugetul ”Rabla Plus” pentru persoane juridice şi UAT, epuizat

Noi sesiuni pentru înscrierea persoanelor fizice şi juridice în cadrul programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” au fost lansate vineri, iar bugetele alocate pentru persoanele juridice, unităţi administrativ-teritoriale (UAT) şi instituţii publice, la „Rabla Plus”, au fost deja epuizate, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, transmis AGERPRES, pentru această etapă, bugetul alocat programului „Rabla Clasic” este de 222,457 milioane de lei, iar pentru Programul „Rabla Plus” suma se ridică la valoarea de 272.468.500 lei.

Astfel, la „Rabla Clasic” persoanele juridice au la dispoziţie 53 de milioane de lei, persoanele fizice – suma de 159,457 milioane lei, iar UAT-urile şi instituţii publice, buget de 10 milioane de lei.

Totodată, în cadrul programului „Rabla Plus”, bugetele alocate persoanelor juridice (83.468.500 lei), primăriilor şi instituţiilor publice (34 milioane de lei) a fost epuizat, în timp ce persoanele fizice au alocată suma de 155 milioane de lei.

AFM precizează că solicitanţii eligibili se pot înscrie în cadrul celor două programe până la data de 30 noiembrie 2023, ora 23:59, sau până la epuizarea bugetului alocat acestei sesiuni. AGERPRES/(