Timp de zece zile, Iașul a fost capitala nu doar a sporturilor electronice, ci și a tinereții și entuziasmului!

Timp de zece zile, Iașul a fost capitala nu doar a sporturilor electronice, ci și a tinereții și entuziasmului!
Cel mai important eveniment al ultimilor ani din oraşul nostru – Festivalul Digital Throne, care a inclus și cel mai important Campionat Mondial de Esports de până acum – a ajuns la final.
Cei peste 700 de participanţi din peste 100 de ţări au fost încântaţi de condiţiile de organizare şi de cazare şi pleacă cu amintiri frumoase din oraşul nostru! Cu aceleași impresii frumoase sperăm că rămân și milioanele de pasionați de gaming din toată lumea care au urmărit competițiile online.
Campionii au fost aplaudați la scenă deschisă aseară, în Grădina Palas, în cadrul unei fastuoase ceremonii de închidere, un memorabil show multimedia, cu video mapping, drone și artificii!
Și seria de concerte din fața Palatului Culturii a continuat la același nivel superlativ, cu Spike, The Motans, Delia, Tom Odell și Tujamo!
„E prea devreme pentru a face bilanțuri, dar sunt foarte multe comentarii pozitive pe care le-am primit, atât din partea jucătorilor şi a publicului, cât şi din partea delegaţiilor oficiale care în aceste zile au vizitat oraşul nostru.
Vreau să mulţumesc în mod special ieşenilor care au venit să susţină echipele României, dar nu numai la toate fazele competiţiilor, precum şi sutelor de voluntari fără de care acest eveniment nu s-ar fi bucurat de un asemenea succes!
De asemenea, mulţumesc Federației Internaționale de Esports pentru organizarea în orașul nostru a celui mai mare Campionat Mondial de până acum, după cum mulțumesc tuturor sponsorilor şi partenerilor care s-au implicat în reuşita acestui eveniment!
Cred că a fost una dintre cele mai bune metode de promovare a Iaşului, care s-a înfățișat întregii lumi nu doar drept un oraș cultural și istoric, ci și ca unul deschis la nou, tânăr și vibrant!
Vă mulțumesc pentru încredere!”, a transmis primarul Mihai Chirica.