MApN: Încă un rănit în explozia de la Crevedia – transportat pe cale aeriană într-un spital din Germania

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat marţi că încă o persoană rănită în explozia de la staţia GPL din localitatea Crevedia va fi transportată pe cale aeriană la un spital din Germania.

Potrivit unui comunicat al MApN, transmis AGERPRES, ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a aprobat executarea unei noi misiuni umanitare marţi, la ora 9,00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pentru transportarea unui pacient diagnosticat cu arsuri de la Spitalul Clinic de Urgenţe „Bagdasar Arseni” din Bucureşti la Spitalul Universitar din Lubeck, Germania.

Aeronava militară de tipul C-27 J Spartan aparţinând Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat marţi dimineaţa pe ruta Bucureşti – Lubeck şi retur, menţionează sursa citată.

Misiunea se execută la solicitarea şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, iar echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborurilor este formată din specialişti ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, informează MApN. AGERPRES