Conducerea fracțiunilor parlamentare a prezentat prioritățile sesiunii de toamnă 2023

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Șefii fracțiunilor parlamentare dar și speakerul Igor Grosu au prezentat astăzi  prioritățile sesiunii de toamnă 2023, comunică MOLDPRES.

În deschiderea ședinței, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a ținut un discurs, în care a enunțat prioritățile legislative din sesiunea de toamnă. Acestea se referă la asigurarea securității energetice, avansarea reformelor în justiție și lupta cu corupția, dezvoltarea economică a țării și deschiderea unor noi locuri de muncă, modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea calității vieții în localitățile din Republica Moldova. O misiune importantă a Parlamentului pentru sesiunea de toamnă este continuarea controlului parlamentar asupra implementării Acordului de Asociere R. Moldova – Uniunea Europeană, iar accentul va fi pus pe progresele atinse în procesul de armonizare a legislației naționale cu cea a UE.

„Avem o agendă parlamentară ambițioasă și o vom putea realiza cu succes doar dacă ne vom uni eforturile și vom face legi bune pentru toți oamenii noștri, indiferent dacă sunt acasă sau în diasporă. Moldovenii merită și trebuie să trăiască ca în Europa, într-o Moldovă europeană, fiindcă suntem europeni și asta am demonstrat-o întregii lumi. Cunoaștem cu toții problemele cu care ne confruntăm, fiindcă le auzim și le ascultăm în fiecare vizită pe care o avem”, a menționat șeful Legislativului.

Alte priorități enunțate de președintele Parlamentului sunt: educația de calitate, agricultura sustenabilă, modernizarea sistemului de sănătate, protecția și extinderea suprafețelor de pădure. „Sunt domenii importante și trebuie să reușim să facem suficiente reforme ca să putem îndeplini obiectivul nostru pe termen mediu, care este aderarea la Uniunea Europeană până în 2030. Pentru prima dată în ultimele trei decenii, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar simțim încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană”, a subliniat Igor Grosu.

Tot în deschiderea ședinței, președintele Fracțiunii parlamentare a Blocului comuniștilor și socialiștilor, Vlad Batrîncea, vicepreședinte al Parlamentului, a vorbit despre prioritățile și așteptările pe care le are opoziția în sesiunea de toamnă a Legislativului.