Speakerul Igor Grosu a solicitat sancțiuni mai dure pentru șoferii care încalcă regulile de circulație

Chişinău, 7 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a solicitat sancțiuni mai dure pentru încălcarea regulilor de circulație rutieră. Mesajul a fost transmis astăzi la ședința plenară a Legislativului, în contextul în care în ultima perioadă au avut loc mai multe accidente rutiere soldate cu victime, relatează MOLDPRES.

Speakerul s-a referit la șoferii care conduc autovehiculul în stare de ebrietate și a propus sancțiuni mai aspre pentru aceștia. „Să ne gândim la niște sancțiuni mai drastice. Lasă-l să fie pieton sau pasager pe viață, dacă nu se poate abține, nu se poate controla și nu înțelege cât e de grav să urci beat la volan. Să rămână fără permis de conducere pe viață. Va fi mai bine și pentru el, și pentru cei din jur”, a spus șeful Legislativului.

Totodată, oficialul a îndemnat Comisia securitate națională, apărare și ordine publică să organizeze discuții la acest subiect cu toate instituțiile responsabile din domeniu. Igor Grosu a solicitat și Comisiei juridice, numiri și imunități revizuirea legislației pentru a fi introduse prevederi mai dure pentru șoferii care provoacă accidente, fiind în stare de ebrietate sau în lipsa unui permis de conducere. De asemenea, urmează a fi studiată experiența României la acest capitol și la implementarea așa-numitei legi „Anastasia”, care prevede că șoferii aflați sub influența alcoolului, a drogurilor sau fără permis de conducere, care provoacă accidente în urma cărora moare cineva, sunt pedepsiți cu închisoarea cu executare, fără ca instanța de judecată să poată dispune suspendarea pedepsei.

În ultima perioadă au avut loc mai multe accidente rutiere provocate de șoferi aflați în stare de ebrietate. În urma acestora, autoritățile s-au autosesizat și au propus sancțiuni mai dure pentru persoanele care încalcă Regulamentul Circulației Rutiere.