Grecia: Un ministru demisionează după moartea unui pasager de pe feribot, aruncat în mare

Ministrul marinei comerciale a Greciei, Miltiadis Varvitsiotis, şi-a anunţat demisia luni, pe fondul controversei create de moartea unui pasager care a fost aruncat în mare de membri de echipaj ai unui feribot, săptămâna trecută, relatează AFP.

Pasagerul în vârstă de 36 de ani a fost împins de membri ai echipajului în timp ce încerca să se îmbarce pe o navă care se pregătea să plece din portul Pireu, în apropiere de Atena.

Postul rămas liber va fi ocupat de Hristos Stilianidis, deputat şi fost ministru, a indicat purtătorul de cuvânt guvernamental Pavlos Marinakis.

„Uciderea lui Antonis Kargiotis de către membri ai echipajului (feribotului) Blue Horizon ne-a şocat pe toţi”, a scris Miltiadis Varvitsiotis în scrisoarea de demisie, publicată pe reţelele sociale.

Acesta a cerut din nou „iertare” pentru incident şi a subliniat că a „fost în ultimele zile ţinta unui atac”, fiind acuzat de unii „că a pus picior de egalitate victima şi autorii crimei”, ceea ce el respinge.

O înregistrare video devenită virală arată cum victima vine în fugă pentru a prinde feribotul, în timp ce rampa de urcare este încă lăsată la mal. Dar membri ai echipajului îl împiedică să urce, iar în cele din urmă Antonis Kargiotis este împins de unul dintre ei, îşi pierde echilibrul şi cade în apele mării.

În pofida strigătelor pasagerilor care l-au văzut pe pasager în apă şi se temeau pentru viaţa sa, feribotul a pornit aşa cum era prevăzut în direcţia Heraklion, insula Creta, lăsându-l pe bărbat să se înece, în loc să-i vină cineva în ajutor.

Demisia ministrului intervine la câteva ore după ce justiţia greacă a ordonat arestarea preventivă a căpitanului Blue Horizon, acuzat de „punere în pericol”, şi a unui membru al echipajului, acuzat de omucidere.AGERPRES