Fragmente de drone în România/NATO nu deţine informaţii privind vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat

Ambasadorul României la NATO, Dan Neculăescu, i-a informat miercuri, în cadrul reuniunii ordinare a Consiliului Nord-Atlantic, pe aliaţii NATO cu privire la continuarea atacurilor Rusiei asupra infrastructurii portuare ucrainene din apropierea României.

Ambasadorul i-a informat pe aliaţi că pe teritoriul României au fost identificate, pentru a treia oară, fragmente de drone similare cu cele folosite de Rusia. Autorităţile române rămân în alertă şi desfăşoară o anchetă completă.

Potrivit purtătorului de cuvânt interimar al Alianţei Nord-Atlantice, Dylan White, ”NATO nu deţine informaţii care să indice vreun atac intenţionat al Rusiei împotriva teritoriului aliat”.

”NATO este solidară cu aliatul nostru, România. Secretarul general a vorbit cu preşedintele Iohannis în weekend şi continuăm să a declaramonitorizăm situaţia în strânsă legătură cu autorităţile române”..AGERPRES