Cașcavaluri produse în Republica Moldova, premiate cu medalii de argint și bronz la un concurs în Franța

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Cașcavalurile unui producător din Republica Moldova au fost premiate cu  medalii de argint și bronz la cea de-a VI-a ediție a Competiției mondiale de cașcavaluri „Mondial du Fromage”, care a avut loc în perioada 10-12 septembrie 2023, în orașul Tours, Franța, transmite MOLDPRES.

Astfel, cașcavalul Caciotta al producătorului autohton de brânzeturi Gospodăria Țărănească „Chiriac Piotr” a cucerit medalia de argint. Totodată, cașcavalul Gulvet Delicatus al aceluiași producător a reușit să obțină medalia de bronz.

Medaliile oferite a plasat Republica Moldova pe harta producătorilor de cașcavaluri, alături de cei mai notorii din țări precum Franța, Italia sau Elveția.

Ambasadoarea Republicii Moldova în Franța, Corina Călugăru, a adresat felicitări producătorului din țara noastră pentru rezultatele remarcabile obținute pentru prima dată în cadrul concursului și perseverența de a dezvolta această ramură în țara noastră.

Participarea producătorului la concurs a fost finanțată de Fundația poloneză de stat Solidarity Fund PL in Moldova și susținută de Ambasada Republicii Moldova în Franța.