𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞, o expoziție concepută de Biblioteca Națională a Israelului cu prilejul European Days of Jewish Culture 2023

Începând de joi, 21 septembrie, la Casa Muzeelor puteți vizita 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞, o expoziție concepută de Biblioteca Națională a Israelului cu prilejul European Days of Jewish Culture 2023.
 Aceasta aduce în prim-plan personalități evreiești din diferite țări și culturi, reprezentate prin materiale de arhivă, extrase din memorii și din presă, fotografii istorice, registre municipale, cărți poștale și alte amintiri, fiecare din cele opt panouri incluse în expoziție reprezentând o fereastră către istoria unei comunități, prin punctele de conexiune date de moștenirea documentară.
 Vernisajul expoziției ce are în centru memoria va avea loc joi, 21 septembrie 2023, la ora 17:00, în Sala de Conferințe a Casei Muzeelor.
 Invitați: Ciprian Olinici, secretar de stat pentru Culte, Ștefan Țuțuianu, politolog, Lucian Bălănuță, jurnalist și Albert Lozneanu, secretar general al Comunității Evreilor Iași. Evenimentul va fi moderat de Peninah Zilberman, Tarbut Foundation
Expoziția 𝐌𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞 de la Casa Muzeelor va fi deschisă publicului în perioada 21 septembrie-31 octombrie 2023, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (16.30 – eliberarea ultimului bilet de acces).
 Parteneri alături de Muzeul Național al Literaturii Române Iași: Tarbut Foundation, Comunitatea Evreilor Iași.