DSU: Încă două aeronave cu ajutoare au plecat spre Libia

Încă două avioane încărcate cu ajutoare au plecat luni din România spre Libia, ţară afectată de furtuna mediteraneeană Daniel, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„România, solidară în faţa tragediei provocate de furtuna mediteraneeană Daniel, continuă să ofere sprijin semnificativ Statului Libia. Astăzi, de pe Baza 90 Transport Aerian „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” au decolat încă două avioane cu destinaţia Benghazi, Libia. În interiorul acestor avioane s-au găsit ajutoare esenţiale pentru supravieţuitorii inundaţiilor catastrofale care au lovit Libia, printre care pături, perne, feţe de perne, corturi, saltele, apă şi conserve de legume. Toate acestea au fost paletizate şi pregătite cu grijă, având o greutate totală de 8,5 tone per avion”, a precizat DSU, pe pagina sa de Facebook.

DSU subliniază că „acest gest de solidaritate demonstrează angajamentul României de a ajuta poporul libian în aceste momente dificile şi de a contribui la eforturile de reconstrucţie a comunităţilor afectate de această tragedie”.

Bilanţul victimelor inundaţiilor devastatoare produse în Libia a urcat la aproape 11.300 de morţi doar în cel mai puternic lovit oraş, Darna, conform unui anunţ făcut de Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), conform agenţiei DPA.

OCHA a anunţat şi că alte 10.100 de persoane sunt în continuare dispărute la Derna, în timp ce în alte părţi din estul Libiei şi-au pierdut viaţa, conform estimărilor, 170 de persoane.

Puternica furtună Daniel a lovit Libia pe 10 septembrie, după ce a afectat anterior Grecia, Bulgaria şi Turcia. AGERPRES