Mihai Chirica: Iașul este un oraș cu adevărat ospitalier!

Primarul Mihai Chirica a participat la dezbaterea „Reprezentativitate și cooperare în industria ospitalității”, organizată de Federația Patronatelor din Industria Ospitalității și Hotrecc – Consiliul Regional al Ospitalității Iași. A fost un bun prilej de a întâlni reprezentanți ai industriei ospitalității din Iași și din întreaga țară și de a aborda subiecte importante pentru viitorul unui domeniu tot mai important pentru orașul nostru.

„O știm cu toții: Iașul este orașul din sufletul românilor! Nu există român care atunci când aude de #Iași să nu simtă o vibrație în inimă!
Explicația este simplă. Toate evenimentele importante din istoria și cultura românilor au legătură cu Iașul. Fie că vorbim de unirea românilor, de marii cronicari, de nașterea literaturii moderne, de primele instituții pe care întemeiază un stat modern, de cele mai frumoase clădiri etc. de fiecare dată Iașul apare neîndoielnic în discuție.
Prin urmare, sunt convins că orice român dorește să vadă Iașul, să-i bată străzile, să-i viziteze muzeele, să-i cunoască oamenii, pentru că aici, la Iași, se simte întotdeauna ca acasă.
„Iașul este acasă” nu reprezintă un program doar pentru diaspora, ci un adevărat manifest pentru toți românii, iar noi ne-am dovedit de fiecare dată cele mai bune gazde.
De altfel, nu peste mult timp, vom găzdui din nou marele pelerinaj ortodox de pe 14 octombrie, în care zeci de mii de români și nu numai, din țară și din străinătate, se vor închina la moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva.
Toți acești români vin cu emoție și plecă încântați de felul în care au fost primiți în capitala Moldovei!
Da, Iașul este un oraș cu adevărat ospitalier!”, a transmis primarul Mihai Chirica.