O nouă ediţie a programului „Seeds for the Future”, dedicat studenţilor pasionaţi de tehnologie

O nouă ediţie a programului „Seeds for the Future”, dedicat studenţilor pasionaţi de tehnologie, se desfăşoară în aceste zile la Bucureşti, pe fondul statisticii oficiale europene conform căreia peste jumătate dintre companiile din România se confruntă cu dificultăţi în recrutarea specialiştilor IT.

Potrivit unui comunicat de presă emis, marţi, de Huawei, iniţiatorul evenimentului, ediţia din 2023 a programului are loc în perioada 18 – 25 septembrie la Bucureşti şi vizează toţi studenţii universitari şi tinerii absolvenţi pasionaţi de ştiinţă şi tehnologie din România şi Republica Moldova.

La ediţia cu numărul 10 pe agendă vor fi subiecte relevante la nivel local, mentori din domenii conexe cu tehnologia şi ateliere practice pentru studenţi care să-i ajute pe aceştia să-şi dezvolte cunoştinţele antreprenoriale, de sustenabilitate, inteligenţă artificială şi VR, public speaking şi cybersecurity. Mai mult decât atât, studenţii vor avea ocazia să descopere cultura şi civilizaţia chineză, parte esenţială a programului care se derulează de un deceniu.

Programul „Seeds for the Future” a debutat în anul 2008 şi se desfăşoară, în prezent, în 139 de ţări.

În România, prima ediţie a programului a avut loc în 2014 şi a contribuit la formarea a peste 300 de studenţi pasionaţi de tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

Huawei este un important furnizor global de infrastructură de tehnologie a informaţiilor şi comunicaţiilor (TIC) şi dispozitive inteligente. Compania are 194.000 de angajaţi şi operează în peste 170 de ţări şi regiuni. AGERPRES