Volei masculin: Echipa României, primită de preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport

Preşedinta Agenţiei Naţionale pentru Sport, Elisabeta Lipă, i-a primit, luni, pe componenţii echipei naţionale de volei masculin, alături de conducerea federaţiei naţionale de specialitate, după performanţa reuşită la Campionatul European.

România s-a clasat pe locul 7 în ierarhia finală a Campionatului European de volei masculin, aceasta fiind cea mai bună clasare a României din ultimii peste 40 de ani.

Lipă a precizat, potrivit paginii de Facebook a ANS, că sportivii români sunt talentaţi în mod nativ, însă, pentru a performa, au nevoie de susţinere, menţionând ca motiv de bucurie faptul că jocurile sportive au reînceput să crească valoric, ceea ce reprezintă şi o responsabilitate cu privire la modul în care sunt sprijinite.

Sportivii, precum şi preşedintele Federaţiei Române de Volei, au oferit explicaţia reuşitei naţionalei la EuroVolley
2023: munca, ambiţia, pregătirea susţinută, precum şi experienţa acumulată de jucători prin evoluţiile constante din teren.

Au fost prezenţi la întâlnire sportivii Claudiu Florentin Dumitru, Mircea Paul Peţa, Filip Andrei Constantin, Rareş Ionuţ Bălean, Marian Iulian Bala, Carol-Gabriel Kosinski, Sergio Diaconescu, Robert Irinel Călin, Bela Florian Bartha, Ştefan Lupu, Dan Andrei Butnaru, antrenorul principal Sergiu Ştefan Stancu, antrenorul secund Răzvan Parpală, fizioterapeutul Eugen Pascale, preparatorul fizic Radu Ştefan Mandache, antrenorul federal Corneliu Andrieş şi preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Marian Cojocaru.

Naţionala României a fost învinsă de Franţa, campioana olimpică en titre, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 27-25), la Varna (Bulgaria), în sferturile de finală ale Campionatului European de volei masculin – CEV EuroVolley 2023. În grupă, România reuşise să învingă Franţa cu scorul de 3-1.

România nu s-a mai aflat între primele opt echipe ale continentului de 40 de ani, după ce în 1983 încheia pe locul 8.

Campionatul European a avut loc în Israel, Italia, Bulgaria, Macedonia de Nord, în perioada 28 august-16 septembrie.

România s-a clasat pe locul 21 la precedenta ediţie a Campionatului European la care a participat, în 2019. Palmaresul tricolorilor cuprinde un titlu european în 1963, două medalii de argint (1955, 1958) şi două de bronz (1971, 1977).
AGERPRES