Botoşani: Concert în curtea Casei Memoriale George Enescu, inclus pe agenda festivalului care îi poartă numele

Un concert simfonic, inclus în agenda Festivalului Internaţional „George Enescu”, va avea loc, vineri, în premieră, la Casa Memorială George Enescu din localitatea Liveni din judeţul Botoşani, a anunţat, joi, Consiliul Judeţean (CJ).

Concertul va fi susţinut de Filarmonica „George Enescu” Botoşani, sub bagheta tânărului dirijor Alexandru Ilie.

Solist va fi unul dintre laureaţii ediţiei de anul trecut a Concursului Internaţional „George Enescu”, violonistul Ştefan Aprodu, care va interpreta Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră al lui Max Bruch.

Din program nu vor lipsi nemuritoarele lucrări ale lui George Enescu: Rapsodia I şi Rapsodia a II-a.

„Judeţul Botoşani a intrat din acest an pe harta Festivalului Internaţional ‘George Enescu’, una dintre manifestările culturale europene de înaltă ţinută. Este o reuşită la care au colaborat Consiliul Judeţean, Primăria Botoşani şi Primăria George Enescu pe partea administrativă, respectiv Filarmonica Botoşani şi Muzeul Judeţean pe partea culturală. Atunci când toată lumea îşi uneşte forţele ies lucruri frumoase, care repoziţionează Botoşaniul la loc de cinste pe harta culturală a României”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (Botoşani), Doina Federovici.

Evenimentul va avea loc în curtea casei natale a marelui compozitor, care este în plin proces de restaurare prin intermediul proiectului cu finanţare europeană transfrontalieră, „Music and History – Values that Bring Us Together”, în valoare de aproximativ 650.000 de euro, la care se adaugă cofinanţare asigurată de CJ Botoşani, de peste 126.000 de euro.

Intrarea la spectacolul din cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu” este liberă. AGERPRES