Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au părăsit ședința Parlamentului

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Deputații din fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) au părăsit ședința de astăzi a Parlamentului în semn de protest, transmite MOLDPRES.

Aleșii poporului s-au arătat nemulțumiți de faptul că propunerile înaintate pentru completarea ordinii de zi nu au fost acceptate și că starea de urgență în Republica Moldova ar putea să fie prelungită. „Pe ordinea de zi nu se regăsesc subiecte de maximă importanță pentru opinia publică, părăsim în semn de protest această ședință”, a declarat președintele fracțiunii BCS, Vlad Batrîncea.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a criticat gestul opoziției, afirmând că deputații „au căutat un pretext să plece de la ședință”.

Parlamentul s-a întrunit astăzi în ședință, iar aleșii poporului urmează să examineze solicitarea Guvernului de prelungire a stării de urgență.

Totodată, la începutul ședinței de astăzi a Legislativului, Procurorul General interimar, Ion Munteanu a solicitat ridicarea imunității deputaților Irina Lozovan și Alexandr Nesterovschi. Comisia juridică, numiri și imunități urmează să se întrunească pentru a examina subiectul.