Descoperiți Săptămâna Europeană a Mobilității – Iași, 2023

 Evenimente cheie:
 Sâmbătă, 23 septembrie: Vă invităm să călătoriți „La plimbare cu tramvaiele de altădată”. Vagoanele istorice AEG și ITB vor fi din nou în circulație între orele 12:00-17:00, cu plecare din Rondul Târgu Cucu. Experimentați o călătorie unică cu tramvaiele noastre istorice pe rute speciale. Nu ratați această ocazie de a călători în timp!
Tramvaiul AEG va circula pe traseul: Târgu Cucu – Copou;
Tramvaiul ITB va circula pe traseul Târgu Cucu – Palatul Culturii – Podu Roș – Baza 3.
Vehiculele istorice vor opri în fiecare stație de pe trasee.
 Duminică, 24 septembrie: Participați la „Parada mijloacelor de transport în comun moderne”, unde veți vedea cele mai noi tramvaie și autobuze, precum și vehicule de intervenție, care contribuie la îmbunătățirea mobilității în Iași. Parada va începe la ora 12:00 de la Depoul Gară al CTP și se va desfășura pe traseul Piața Unirii, Târgu Cucu, Palatul Culturii și Podu Roș. . În Piața Palatului Culturii vă așteptăm în jurul orei 12: 28, când estimăm că vor sosi vehiculele din paradă. Aici, invitatul special, George Marici, va fi moderatorul evenimentului și vă va prezenta toate vehiculele impresionante .
Menționăm că vehiculele vor fi prezentate în timpul mersulului lor în paradă și circulația rutieră din zonă nu va fi întreruptă.
Această inițiativă internațională, „Săptămâna Europeană a Mobilității” (European Mobility Week) , lansată în 2002, are ca scop promovarea soluțiilor de mobilitate urbană nepoluante și inteligente. Ne concentrăm pe conștientizarea beneficiilor pe care le aduce utilizarea mijloacelor de transport sustenabile, care îmbunătățesc calitatea vieții noastre și protejează mediul înconjurător.
Iașul s-a alăturat acestui program european în 2011, iar de atunci am organizat în fiecare an diverse evenimente și campanii pentru comunitatea noastră.
Municipiul Iași participă activ în cadrul programului „Săptămâna Europeană a Mobilității” (European Mobility Week) 2023.