Explozie la Călimăneşti (Vrancea)/ Transgaz: Nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale

Nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale în urma exploziei magistralei de gaz de la Călimăneşti, se arată într-un comunicat al SNTGN Transgaz în care se precizează că societatea a luat toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

„În noaptea de 21 septembrie 2023, în judeţul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Şendreni-Oneşti, în zona localităţii Călimăneşti, la kilometrul 93+328 faţă de SCV Şendreni, respectiv kilometrul 52+174 faţă de NT Oneşti s-a produs un incident tehnic major cu foc în timpul execuţiei lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focşani -Bacău). Constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea „Autostrada Focşani -Bacău (inclusiv reţele de utilităţi) cu amplasamentul pe teritoriul judeţului Vrancea”, acesta nedeţinând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect”, subliniază documentul citat.

Reprezentanţii Transgaz s-au deplasat imediat la faţa locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării, izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viaţa umană şi mediul înconjurător, precizează compania.

„Nu au fost afectaţi furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei. SNTGN Transgaz SA transmite condoleanţe familiilor şi apropiaţilor celor care şi-au pierdut viaţa
în acest incident”, se mai arată în comunicat.

În urma exploziei urmată de incendiu, patru persoane au fost găsite carbonizate, iar alte cinci au fost rănite, doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, fiind preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti. Victimele lucrau pe şantierul Autostrăzii A7. AGERPRES