120 de tineri specialiști au fost angajați în instituțiile de educație din capitală

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Un număr de 120 de tineri specialiști au fost angajați în instituțiile de educație din capitală. Datele au fost prezentate astăzi de către șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport din municipiul Chișinău, Andrei Pavaloi, în ședința operativă a serviciilor municipale, relatează MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, Direcția generală educație, tineret și sport a adresat un demers Ministerului Educației și Cercetării pentru a direcționa către instituțiile din capitală 547 de tineri specialiști.

„Ministerul a repartizat 236 de tineri specialiști, iar până în prezent 120 dintre aceștia au fost angajați. În sistemul educațional municipal sunt 287 de funcții vacante, 176 dintre acestea sunt în instituțiile preșcolare și 111 – în instituțiile de învățământ primar, ciclul I și II. În instituțiile preșcolare, cele mai multe funcții vacante sunt pentru: ajutorii de educatori, bucătari, asistenți medicali și educatori. Totodată, în instituțiile de educație din ciclul I și II, cele mai mult locuri de muncă sunt pentru profesori de: matematică, fizică și chimie”, a spus Andrei Pavaloi.

În total, în școlile și grădinițele din capitală activează peste 10 mii de cadre didactice.