Șefa statului a avut o întrevedere cu ministrul Forțelor Armate din Franța

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu l-a salutat la Chișinău pe ministrul Apărării al Franței, Sébastien Lecornu, cu care a discutat despre dinamica excelentă a relațiilor bilaterale de prietenie și întărirea capacităților de apărare ale țării noastre, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a remarcat că este prima vizită a unui ministru al Apărării din Franța, fapt care demonstrează nivelul înalt de încredere între țările noastre. Președintele i-a mulțumit ministrului Lecornu pentru sprijinul puternic oferit de țara sa în parcursul european, dar și pentru susținerea acordată la întărirea securității și apărării naționale.

În contextul războiului de la hotar, suportul Franței în domeniul securității ne va ajuta să fim mai rezilienți la provocări și să contribuim la construcția unei Europe mai puternice și unite. Președintele a menționat că Franța este un prieten de nădejde, iar Moldova prețuiește această prietenie, care ne ajută să progresăm și să consolidăm democrația noastră.